22 C
Medemblik
9 augustus 2020 06:37
Medemblik Actueel.

De Schouwmeesters gaan de sloten weer controleren

MEDEMBLIK – Vanaf maandag 15 oktober controleren zo’n honderd schouwmeesters of de sloten in ons gebied voldoende schoon zijn. Een schone sloot is nodig om het water tijdens het storm- en regenseizoen snel af te kunnen voeren naar gemalen. De sloten moeten vrij zijn van (water)planten en afval die de doorstroming van het water kunnen belemmeren. De najaarsschouw is elk jaar vanaf de derde maandag in oktober.

Wie moet er iets doen?

Bent u eigenaar van land of een tuin aan een sloot, dan is de kans groot dat u deze sloot moet onderhouden. Vul uw postcode in op onze website (hhnk.nl/leggerwateren) om te zien of u onderhoudsplichtig bent.

Wanneer is een sloot schoon?

Een sloot is goed onderhouden als (water)planten, overhangende takken en afval de aan- en afvoer van de sloot niet belemmeren. Een schone sloot heeft goed onderhouden oeverbescherming en kunstwerken (duikers, bruggen en dammen). Naast een goede aan- en afvoer van water zijn waterkwaliteit en ecologie ook van belang. De natuur krijgt op plekken waar dat kan, meer ruimte.

Meer informatie

Meer informatie staat op hhnk.nl/najaarsschouw. Bellen kan ook. Tijdens kantooruren is het schouwteam bereikbaar via telefoonnummer 072 – 582 8282.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?