17.6 C
Medemblik
22 mei 2020 07:01
Medemblik Actueel.

Feestvarken Meester Tom zwaait leerlingen Jozefschool Medemblik uit (Foto aangeleverd)
Feestvarken Meester Tom zwaait leerlingen Jozefschool Medemblik uit (Foto aangeleverd)

Feestvarken Meester Tom zwaait leerlingen Jozefschool Medemblik uit

MEDEMBLIK – Groep 8 had al afscheid genomen met een spetterende musical maar afgelopen donderdag 20 juli was het tijd om van het schooljaar af te nemen.

Het was al vroeg feest op de Jozefschool , met zang en een toneelstukje opgevoerd door de meesters en juffen van de school. Het was wel een beetje een zootje hoor, zo misten twee vakantiegangers de bus naar het vliegveld waardoor zij het vliegtuig misten naar hun vakantiebestemming en zat er een kaartjesverkoopjuffrouw die nu niet bepaald de snelste van het stel was.

Toen maar lopend naar de camping. Daar aangekomen was de caravan die zij op het oog hadden, voor meester Tom bestemd. Hij werd de caravan in gedirigeerd door meester Peter, de campingbeheerder. In de caravan lag een roze varkenspak voor meester Tom klaar.

Intussen werd overblijfouder Nicoline in het zonnetje gezet. Zij nam afscheid na zo’n 20 jaar moeder van de overblijf te zijn. Toen meester Tom uit de caravan stapte was het voor iedereen duidelijk. Hij was het feestvarken die dag, omdat hij 25 jaar in het onderwijs werkzaam is. Het was een complete verrassing voor hem.

Achter het feestvarken aan gingen alle kinderen naar binnen om de feestdag te beginnen. Alle spelletjes en de vossenjacht stonden in het teken van de camping, onder meer closetrollen gooien en caravan inparkeren. Alle kinderen bleven gezellig op school eten.

Na de afsluiting, met het traditionele Jozefschool-podiumbal, nam de school afscheid van juf Renee. Zij werkte met veel plezier vijftien jaar op de Jozefschool, maar gaat een nieuwe uitdaging aan.

Reageren via facebook