16.9 C
Medemblik
7 juli 2020 14:54
Medemblik Actueel.

Gerrit Besseling en zijn gezin met v.l.n.r. Martha Besseling, Marie Besseling, Afie Besseling, Geertje van der Gulik, Simon Besseling en Theo Besseling. (Foto: Besseling) REGIO – Om de vijf jaar is het de traditie van de familie Besseling om een familiereünie te houden. Dit is altijd weer een feest van herkenning en een gezellig samenzijn. Een werkgroep van familieleden hebben nu grootse plannen voor 2020. De reünie wordt groter dan alle voorgaande keren en daarvoor zoeken ze afstammelingen van de Besselingen die nog niet afweten van deze lustrumfeesten. Gerrit Besseling kwam in 1720 vanuit Emmerich, net over de grens met Duitsland, naar Noord-Holland. Als hoefsmid trok hij via Purmerend, Edam en Amsterdam naar Wognum, waar hij als fijnsmid/edelsmid aan de slag ging. Hij wordt gezien als de stamvader van alle Besselingen die nu in West-Friesland leven of naar elders binnen
Gerrit Besseling en zijn gezin met v.l.n.r. Martha Besseling, Marie Besseling, Afie Besseling, Geertje van der Gulik, Simon Besseling en Theo Besseling. (Foto: Besseling) REGIO – Om de vijf jaar is het de traditie van de familie Besseling om een familiereünie te houden. Dit is altijd weer een feest van herkenning en een gezellig samenzijn. Een werkgroep van familieleden hebben nu grootse plannen voor 2020. De reünie wordt groter dan alle voorgaande keren en daarvoor zoeken ze afstammelingen van de Besselingen die nog niet afweten van deze lustrumfeesten. Gerrit Besseling kwam in 1720 vanuit Emmerich, net over de grens met Duitsland, naar Noord-Holland. Als hoefsmid trok hij via Purmerend, Edam en Amsterdam naar Wognum, waar hij als fijnsmid/edelsmid aan de slag ging. Hij wordt gezien als de stamvader van alle Besselingen die nu in West-Friesland leven of naar elders binnen (foto aangeleverd)

300 jaar Besselingen, tijd voor een reünie

REGIO – Het is bijna 300 jaar geleden dat Gerrit Besseling zich in Westfriesland kwam vestigen. Eerst in Wognum waar hij als edelsmid aan het werk ging. Gerrit Besseling wordt door velen gezien als de stamvader van alle Besselings in Westfriesland en die zich over de rest van Nederland hebben verspreid.

Oorspronkelijk komen de Besselings uit het Duitse Emmerich tot Gerrit in 1720 besloot om Der Heimat te verruilen voor Noord-holland. Via Purmeren, Edam en Amsterdam belandde hij dus in Wognum. En omdat te vieren wordt er elke 5 jaar een reünie gehouden voor iedereen met de achternaam ‘Besseling’. 

Een bank vol Besselingen. (Foto aangeleverd)
Een bank vol Besselingen. (Foto aangeleverd)

En aangezien het over 2 jaar precies 300 jaar geleden is dat Gerrit deze kant op kwam is het dus weer tijd voor een reünie. Harry Custers vaan de familiegroep en partner van een Besseling zegt: ,,Elk lustrum wordt er door de familie Besseling een reünie gehouden, maar wij willen het grootser aanpakken op 5 september 2020. Het is dan driehonderd jaar geleden dat Gerrit besloot om zich hier te vestigen. Daarom zijn wij, (in)direct verbonden aan de Besselingen-familie, op zoek naar alle Besselingen en gerelateerde familieverhalen in deze regio. Wie Besseling heet of leuke anekdotes heeft betreffende de familie Besseling, neem dan contact op via info@300jaarbesselingen.nl of kijk medio september op www.300jaarbesselingen.nl.”;

Ben jij dus een afstammeling van Gerrit Besseling meldt je dus aan voor het grote feest van over 2 jaar.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?