Burger van kipfilet met bacon en salade
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 300 g kipfilets
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetl. olijfolie of
- vloeibaar bakproduct
- 4 plakken ciabattabroodjes of
- hamburgerbroodjes (opengesneden)
- 75 glazen jonge bladsla
- 125 g cherry-/kerstomaatjes
- 2 lente-/bosuitjes
- circa 3 eetl. honing-mosterddressing
- vershoudfolie
Instructions
- Verdeel de kipfilet in 2 porties en druk of sla deze tussen vershoudfolie wat platter.
- Strooi er daarna zout en peper over.
- Verwarm de ovengrill.
- Hak 1 teentje knoflook fijn en halveer het andere teentje
- Verhit de olijfolie en bak hierin de kipfilet rondom lichtbruin.
- Voeg de gehakte knoflook toe en gaar de kip 3-4 minuten per kant.
- Bak de plakken bacon krokant in een andere koekenpan of houd de kipfilet warm en bak de bacon in het braadvet van de kip.
- Bestrijk de snijzijdes van de broodjes met de gehalveerde knoflook en leg ze 2 minuten onder de ovengrill.
- Leg plakjes kaas op de kipfilet en laat deze ook smelten onder de ovengrill.
- Meng de ingrediënten voor de salade.
- Verdeel wat salade over de broodjes.
- Leg daarop de kipfilet met daarop de gebakken bacon.
- Geef de rest van de salade apart bij de burger van kipfilet.
Notes
[b]Tip: Strooi 1 theelepel Italiaanse kruiden over de kipfilet. Vervang in dit recept de bacon ook eens door ontbijtspek. Je kunt de kipfilet natuurlijk ook op de barbecue grillen.[/b]
Reageer