Medemblik Actueel.

Connexxion

Staking openbaar vervoer uitgesteld

MEDEMBLIK – De buschauffeurs in het streekvervoer gaan maandag toch niet voor onbepaalde tijd staken. De staking is twee dagen uitgesteld. Vakbond CNV zegt de bemiddelaars meer tijd te geven om tot een oplossing te komen. Mocht dat niet lukken, dan start woensdag een staking van 72 uur.

Werknemers in het streekvervoer staakten al meerdere keren. Op 30 april en 1 mei hielden ze een landelijke staking, daarna kregen de acties regionaal een vervolg in estafettevorm.

Lees ook: Maandag gaat het openbaar vervoer weer staken

De vakbonden eisen onder meer een loonsverhoging van 3,5 procent, maatregelen om de werkdruk te verminderen en elke tweeënhalf uur een (plas)pauze, meldt NH Nieuws

De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) is niet te spreken over de acties van de bonden – niet over de staking zelf en niet over het uitstel. “Onze reizigers weten, net als wij, niet meer waar ze aan toe zijn.” Ze zeggen dat ze de werknemers al flink tegemoet zijn gekomen. Ze bieden 2,75 procent loonsverhoging, werkdrukvermindering en de gevraagde plaspauze. VWOV vertegenwoordigt Arriva, Connexxion, EBS, Keolis Nederland en Qbuzz.

De staking van woensdag treft bijna alle buslijnen in Noord-Holland. Alleen in Amsterdam, waar het GVB rijdt, staken de chauffeurs niet.

Reageren via facebook