17.1 C
Medemblik
22 mei 2020 02:38
Medemblik Actueel.

Toekomstbeeld Medemblik, fictie of waarheid (Foto: Medemblik Actueel)
Toekomstbeeld Medemblik, fictie of waarheid (Foto: Medemblik Actueel)

Windenergie ten koste van alles

MEDEMBLIK – De wereld op zijn kop, overal ter wereld wordt de natuur meer en meer beschermd behalve in Nederland waar een organisatie als Staatsbosbeheer bossen laten verdwijnen ten gunste van windmolens van vele tientallen meters hoog, waar de provincie Friesland in het IJsselmeer een groot windmolenpark gaat realiseren. Alleen komt dit windpark wel weer in een beschermd natuurgebied en waar zelfs de provincie Gelderland stukken van de Veluwe wil opofferen voor windparken.

Robbenoordbos

Een mooi voorbeeld is het Robbenoordbos bij Wieringerwerf waar bomen massaal worden gekapt om windmolens van 110m hoog terug te plaatsen, ondanks een fel protesterende bevolking en milieubeweging is het voor de bomen te laat, windmolens gaan voor alles.  Natuurmonumenten protesteert ook fel tegen de manier van denken bij de diverse overheden om maar zoveel windmolens te kunnen plaatsen. Natuurmomenten zelf krijgt gemiddeld tien keer per jaar verzoeken van energiebedrijven om windmolens op terrein van Natuurmonumenten te mogen plaatsen.

Onbegrijpelijk

Natuurmonumenten vindt het onbegrijpelijk dat Staatsbosbeheer meewerkt aan vernietiging van stukken bos in de Wieringermeer, al denkt Staatsbosbeheer er zelf heel anders over, op terreinen van Staatsbosbeheer staan nu al 11 grote windmolens en dat moeten er volgens Staatsbosbeheer veel meer gaan worden. Onderzoek wijst uit dat er ruim 160 gebieden voor windmolens in aanmerking komen.

Bekijk ook de video: Bizar: In het Robbenoordbos moeten bomen wijken voor windmolens

Windenergie ten koste van alles

Bedrijven als de NUON wordt geen strobreed in de weggelegd als het gaat om windmolenparken ondanks felle protesten van omwonenden die, zoals in de Wieringermeer en bij Zwaagdijk, ineens een windmolenpark in hun achtertuin krijgen. Van Staatsbosbeheer kreeg de NUON zelfs ruim 3 hectare grond om windmolens op te plaatsen in de Wieringermeer.

Reageren via facebook