16.7 C
Medemblik
9 juli 2020 20:35
Medemblik Actueel.

De Rechtbank in Alkmaar

Boete voor mishandeling bij verkeersruzie

ZWAAGDIJK-OOST – ,,Ok, ik heb die man een klap gegeven. Maar het was noodweer. Ik was bang dat hij misschien een slagwapen uit zijn bus zou pakken en ik moest mezelf, mijn kind en mijn auto wel beschermen.” Dat zei de 38-jarige Patrick P. uit Enkhuizen dinsdag bij de politierechter in Alkmaar. Hij stond terecht voor de mishandeling van een man bij een verkeersruzie in Zwaagdijk-Oost, gemeente Medemblik. De rechter vond dat het helemaal geen noodweer was en veroordeelde de Enkhuizenaar tot 750 euro boete, waarvan 250 euro voorwaardelijk voor het hard slaan tegen het oor van het slachtoffer.

Agressief

De verdachte vertelde dat hij op 30 december even snel zijn auto had geparkeerd bij een dierenzaak, omdat zijn jonge zoontje daarin lag te slapen. ,,Toen kwam er ineens die man met zijn busje en aanhanger en zei agressief dat ik weg moest gaan. Dat hij daar moest parkeren. Dat deed ik niet. Toen ik terug kwam uit die winkel zag ik die man hard op de bovenkant van mijn auto slaan. Het alarm ging af en door het helse kabaal werd mijn zoontje wakker. Die was helemaal overstuur.”

De bestuurder van het busje had de Enkhuizenaar klem gezet met een vorkheftruk en zijn bus. ,,Ik heb hem toen een duw en een klap gegeven”, zei de verdachte. Dat hij verantwoordelijk was voor het letsel aan het oor van de man,  kon de verdachte zich niet voorstellen. ,,Ik kon hem daar niet eens raken.”

Mishandeling

Het slachtoffer en een getuige vertelden een totaal ander verhaal. Dat er helemaal geen klap was gegeven op de auto van de verdachte en dat die uit het niets hard had geslagen. ,,Ik heb die man niet mishandeld”, zei de verdachte nog als verdediging. ,,Als ik dat echt had gedaan, had hij een paar weken niet normaal kunnen eten.” De rechter noemde het spijtig dat de verdachte geen verantwoordelijk nam voor zijn daad. ,,U ging een grens over.”

Zowel de officier van justitie als de politierechter vonden het geen manier van doen om op deze manier een verkeersruzie op te lossen. Temeer omdat er een jong kind bij was. ,,Agressie in het verkeer tolereren we niet. Je kunt niet iemand een klap verkopen als je het ergens niet mee eens bent”, zei de rechter. Ze volgde de officier in haar eis. De Enkhuizenaar moet het slachtoffer 250 euro smartengeld betalen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?