Rob Hartog wint op Assen (Foto: Medemblik Actueel/Erik de Ruijter Fotografie )

Winst en 7e plek voor Rob Hartog op Assen

ABBEKERK – Een prachtig weekend voor Team Hartog – Against Cancer! Rob Hartog stuurde zijn Kawasaki ZX-6R met Front Row Components naar een geweldige zevende plaats in de World Supersport wedstrijd op het TT Circuit Assen. Tevens pakte Hartog zijn tweede overwinning van het jaar in de FIM Europe Supersport Cup.

Assen is een thuiswedstrijd

Rob Hartog mocht na een aantal sterke trainingsdagen vanaf de elfde startpositie beginnen aan zijn thuiswedstrijd in Assen. Hartog had zoals vaker een goede start en lag op een achtste plaats na de eerste bocht. Vervolgens wist hij ook in de openingsronde de zevende positie te pakken, maar hij kon niet aanhaken bij de kopgroep van zes rijders. Vervolgens verloor Hartog een plaats aan Randy Krummenacher en kwam hij een in groepje terecht met Niki Tuuli en Thomas Gradinger voor de achtste positie.

Er volgde een mooi gevecht, waarbij de rijders regelmatig met zijn drieën naast elkaar reden. Door een crash en een penalty van rijders in de kopgroep vocht Hartog in de slotfase voor de zesde plaats. Na stevig duel met Tuuli leek Hartog als winnaar uit de bus te gaan komen. In de laatste GT-Bocht nam Tuuli de binnenbocht en kwam daardoor net voor de coureur uit Abbekerk over de finish. Hartog scoorde met deze zevende plaats zijn beste resultaat ooit in de World Supersport en werd opnieuw winnaar in de FIM Europe Supersport Cup. Na twee races heeft Hartog al vijftien WK-punten verzameld.

Goede start

Commentaar Rob: ‘Ik had een goede start en vond de aansluiting bij de eerste zeven. De eerste ronden waren ook goed, maar daarna had ik moeite om mijn tempo vast te houden. Er volgde een mooie maar ook harde strijd. Ik dacht het in de laatste ronde in mijn voordeel te beslissen, toen ik Tuuli uitremde in de GT-bocht. In de tweede knik sneed hij de bocht af en werd hij zesde. Om mijn beste resultaat ooit te pakken in mijn thuiswedstrijd is fantastisch! Het is geweldig om te zien hoe de mensen meeleven. Ik wil het team bedanken, want we hebben er met zijn allen een geweldig weekend van gemaakt!

Geen zin in de slideshow, klik op de foto voor een overzicht.

Reageren via facebook