De bikkels van Opperdoes JO-8-1 verliezen van Kwiek '78 (Foto: Bruce Blanchard)

Bikkels Opperdoes JO8-1 verliezen van Kwiek ’78

OPPERDOES – Vandaag was het weer zover, de weersgoden waren ons gunstig gezind en we vertrokken rond 8u10 richting Avenhorn, daar waar Kwiek ’78 op ons wachtte. Vrijdag kregen we helaas het nieuws dat Hessel niet mee kon doen omdat hij was gevallen en bij de val een scheurtje in z’n bot heeft opgelopen, sterkte Hessel! Terug naar de orde van de dag, de selectie was als volgt: Jarno, Joris, David, Jaylian, Rens, Bjorn & Joey.

Verslag: Bruce Blanchard

Lichte blessure

Jaylian had wel een lichte blessure opgelopen, een wond op z’n hiel, maar toch mee voetballen, bikkel!  7 man sterk en op naar Avenhorn, daar aangekomen een strakblauwe lucht en de jongens hadden er zin in en dit bleek ook wel uit de vliegende start. Binnen 2 minuten lag de bal al in het doel, doelpuntenmaker was David, wat een lekker begin zeg. Toen kwam het gevaar dat het zonnetje zo lekker scheen en de jongens hierdoor een beetje afgeleid waren, met rust stond het 7-1 voor Kwiek ’78.

De jongens konden er niet heel veel aan doen, Kwiek was gewoon wat scherper vandaag. De rust was aangebroken, limonade voor de jongens & een keeperswissel, Bjorn mocht het proberen. Tegelijkertijd viel David uit, want die voelde zich niet heel lekker, toch super dat hij mee kon doen en scoorde! Omdat we ook met een lichte blessure zaten bij Jaylian, begonnen we, na overleg, aan de 2e helft met 5 tegen 5.

Topkeeper

Zelf zei Bjorn in de rust: Ik kan toch niet keepen, maar ondertussen hield hij wel de ene na de andere bal uit het doel, wellicht een nieuw keeperstalent uit Opperdoes? Toch kwam Kwiek er een keer langs bij Bjorn en werd het 8-1. VVO ging in de aanval en met 4 man in het veld, nam Joris het team op sleeptouw.  De bal kwam bij Jarno terecht en die twijfelde geen moment, uithalen en hangen, 8-2! Het schaap was over de dam en VVO zette de ene na de andere aanval op, alleen was Kwiek iets scherper en scoorde ze nog 4x. Eindstand 12-2, 1x David, 1x Jarno.

Toen was het moment daar om te pingelen, weer een keeperswissel aan de kant van VVO, dit keer ging Jaylian op het doel. Bijna elke penalty hield hij tegen, op 2 na. Zelf scoorde we er 1 en was het na de pingels een onofficiele uitslag van 14-3. De jongens hebben ontzettend goed gevoetbald! Helaas bracht het zonnetje de jongens een klein beetje in een vertragende bui (waar de 2e helft niks meer van was te zien). Goed gevoetbald, lekker gebikkeld (met name Joris, die zijn kont er gewoon indraait), alleen mocht het vandaag niet baten.

Blijkbaar moeten we op 5 mei voetballen tegen Dindua thuis, dus dat is de eerstvolgende wedstrijd, deze is ingepland om 11 uur, dus dan om 10u30 verzamelen bij VVO. Geniet van de zon, geniet van het weer en alvast een fijne koningsdag!

Reageren via facebook