Medemblik Actueel.

Weerbericht – zonnig maar in de middag een bui

MEDEMBLIK – De dag begin aanvankelijk met lokaal wat laaghangende bewolking maar dat trekt snel op en krijgen wij zo nu en dan zonnig. In de middag vormen zich stapelwolken en kan er een bui gaan vallen. De temperatuur loopt op naar 16 graden bij een zwakke wind uit het zuiden tot zuidwesten. Vannacht daalt het kwik naar 9 graden en lost de bewolking ook deels op.

Zonnig maar ook stapelwolken

Maandag is nog een dag waar de zon en stapelwolken elkaar afwisselen en het met 14 graden in de middag ook direct de koudste dag van de week is. De wind draait naar het westen en doordat de Noordzee nog redelijk koud is zal de temperatuur daarom ook niet veel hoger dan die 14 graden uitkomen. De wind is vrij matig en draait ’s avonds meer richting het zuiden en gaat in de nacht naar dinsdag de bewolking vrijwel volledig oplossen. Met 6 graden is het in de nacht naar dinsdag ook frisjes te noemen.

Zomer!

Ja en dan… Dan is het ineens bijna volop zomer. Dinsdag 18 graden en volop zon maar woensdag al 20 graden en de dagen daarna gaat de temperatuur enkel nog verder omhoog. Donderdag en vrijdag zelfs 22 graden, lokaal misschien wel 23 graden. De wind draait naar het oosten tot zuidoosten en voert warme lucht aan uit het zuiden van Europa.  Maar lang zullen wij er niet van genieten. In het weekend daalt de temperatuur alweer onder de 20 graden met 18 graden op zaterdag en 16 graden op zondag.

Na het weekend gaat de temperatuur weer terug naar wat normalere waarden voor de tijd van het jaar met overdag 14 á 15 graden en in de nachten temperaturen van rond de 8 graden. Wel blijft het droog, neerslag wordt pas voor 2 weken weer berekend.

Reageren via facebook