17.6 C
Medemblik
7 juli 2020 17:54
Medemblik Actueel.

Aangrijpend Medemalaca Vocali

MEDEMBLIK –  De jaarconcerten van de Medemblikker zangvereniging Medemalaca Vocali afgelopen weekend in de Bonifaciuskerk zijn wederom in goede aarde gevallen. Met de begeleiding van 30 musici brachten de werken van Mozart, Dvorak en César Franck veel emotie teweeg, mede door de strijkers en ondanks dat de blazers van het 30-mans-orkest zo nu en dan overheersten. In met name Franck’s passiewerk Die Sieben Worte Jesu am Kreuz, klonk het koor mooi en overtuigend. Dirigent Jan Laan kan weer een succes bijschrijven! 

Jonge solisten imponeren

Waardering was er ook voor de (jonge) solisten. Sopraan Judith Weusten schitterde in Mozart’s Exsultate Jubilate, de van oorsprong Britse tenor Edward Leach excelleerde in de hoge noten, de origineel Amerikaanse Bryan Jolly blonk uit met zijn warme bas-stem en de Westfriese alt Judy Schouten was weer gedegen voorbereid als altijd.

Twee keer een volle zaal betekent dat er een brede belangstelling is voor klassieke muziek in West-Friesland en zeker voor de uitvoeringen van Medemalaca Vocali !

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?