Medemblik Actueel.

Flora en fauna

Hoenderdaell is één van de grootste publiektrekker van Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA – Hoenderdaell ziet over heel 2017 het bezoekersaantal explosief stijgen ten opzichte van 2016 toen 160.000 bezoekers door de poort naar het landgoed kwamen. Nu verwacht Robert Kruijff van Hoenderdaell aan het eind van het jaar ruim 210.000 bezoekers te mogen hebben ontvangen waardoor Hoenderdaell 1 van de grootste publiekstrekker van Hollands Kroon is geworden.

Het 64 hectare grote landgoed dat in de Anna Paulownapolder is gevestigd heeft behalve een dierentuin ook een stiltegebied waar de bezoekers een wandeling kunnen maken. In dit stiltegebied kunnen de dieren hun eigen gang gaan, zo loop je de kans om edelherten en Schotse Hooglanders tegen het lijf te lopen maar ook emoes en nandoes mogen gewoon vrij rondlopen in het stilte gebied. 

Hoederdaell zit niet stil en is druk bezig met het realiseren van een olifantenopvang  en ook is Hoenderdaell de thuisbasis voor Stichting Leeuw waar leeuwen en tijgers worden opgevangen om later, als het mogelijk is, terug in de vrije natuur worden geplaatst.

Reageren via facebook