9.4 C
Medemblik
24 november 2020 18:30
Medemblik Actueel.

Column Nadine Swagerman – Onrustig

Mijn moeder zei vroeger altijd: ‘beter ongeduldig, dan ongeïnteresseerd.’ Of eigenlijk heeft ze dat nog nooit gezegd, maar het zou een leuke spreuk zijn om mijn gedrag goed te praten. Ik ben namelijk heel ongeduldig en dat is niet alleen voor anderen vervelend, maar ook voor mezelf. Vooral omdat ik me daardoor vaak heel onrustig voel.

Nu las ik dat je maar beter bezig kunt blijven, als je je onrustig voelt. De focus verleggen. Want als je je focus verlegt, ben je niet meer bezig met hoe onrustig je je voelt. Simpel.

Hoe je de focus dan precies moet verleggen weet ik niet, dus lees ik soms stiekem van die websites waarop iemand vertelt wat je allemaal verkeerd doet en hoe je dat anders zou moeten doen. Dan krijg je een rijtje bulletpoints met tips en zijn al je problemen opgelost.

Echt.

Zo schreef iemand op zo’n website dat ik yoga moest doen óf moest mediteren als ik onrustig was. Dus dat heb ik geprobeerd. Maar van yoga werd ik eigenlijk alleen nog maar onrustiger. Die vrouw in het filmpje sprak echt heel vervelend en ik kreeg drie keer kramp op drie verschillende plaatsen. Dat werkte niet, dus probeerde ik gisteren te mediteren. En dat ging zo:

Focus op je ademhaling. Oké. In, uit. In, uit. Mijn neus zit een beetje verstopt, misschien moet ik door mijn mond ademen. In, uit. In, uit. Als ik straks klaar ben met mediteren, moet ik niet vergeten om de was op te hangen. Maar daar mag ik nu niet aan denken. Nu mag ik aan niets anders denken dan mijn ademhaling. Dus ook niet aan het avondeten en de gegrilde pompoen die ik wil maken. Of de pompoensoep. Of iets anders dan pompoen. Misschien iets met witlof. Of zoete aardappel, dat is ook lekker. FOCUS! O ja, in, uit. In, uit. D-d-d-d-don’t let me die young. Zal ik vanmiddag naar het strand gaan? Of gaat het regenen? Ik kan nu niet kijken, want ik moet eerst tien minuten mediteren. Ben ik eigenlijk al bijna klaar? FOCUS OP JE ADEMHALING. In, uit. In, uit. Wat ruik ik? Mijn trui kriebelt. Ik heb dorst. En honger. Mijn voet jeukt. Hé, ik hoor een bus, misschien komt mijn pakketje eraan. Des-pa-cito, nee, niet die. Alsjeblieft niet die. Boom, boom, boom, boom, I want you in my room. De Vengaboys? Oké. Ik kan trouwens ook met Yuna naar het park gaan in plaats van naar het strand. Ik heb zin in wentelteefjes. Die zijn echt lekker. Die ga ik straks maken. Is mijn tijd al om?

Reageren via facebook