Medemblik Actueel.

Burgemeester Frank Streng samen met Claudia Selders-Kroezen planten samen met de leerlingen van De Plaats de bloembollen (Foto: Theo Annes)

Bij OBS De Plaats is het ‘Kleur voor de deur’

ABBEKERK – De leerlingen van de basisschool De Plaats in Abbekerk kijken uit naar de lente. Volgend voorjaar staat namelijk naast hun school een groot veld met tulpen in bloei. De kinderen mochten vandaag zelf de bollen planten en weten nu alles over de groei en bloei van de tulp. Na het handmatig planten ging de grote bulk van bollen machinaal de grond in.

De tulpen zijn geplant in kader van het project ‘Kleur voor de Deur’ dat is bedacht door hoveniersbedrijf Jacarodeo (moederbedrijf van Holland Cityflower). Het project is bedoeld om dorpskernen op te fleuren en de verschraling van bermen tegen te gaan en om bollenmengsels te planten voor bijen of vlinders. Deze bollenplantactie is een initiatief van de raadsleden Selders, Mos, Mosch en Zeilemaker. Naar aanleiding van de motie die zij dit voorjaar hebben ingediend gingen vandaag de bollen de grond in.

Kleur voor de deur
Bedrijven worden benaderd voor sponsoring (met sponsorbord) en ook scholen kunnen meedoen met dit project. Na het planten van de bollen wordt het stuk grond 5 jaar onderhouden door het hoveniersbedrijf dat sponsort. Wilt u meer weten over het project “Kleur voor de deur”? Stuur dan een e-mail aan: info@medemblik.nl

Reageren via facebook