11.6 C
Medemblik
26 september 2020 00:10
Medemblik Actueel.

Foto: Alex Gitzels

Carrièrebeurs voor scholieren, werkzoekenden en jobhoppers

HOORN – De economie trekt weer aan in Nederland en ook in de regio Westfriesland durven bedrijven weer te groeien en te investeren. Sectoren als de bouw merken een flink te kort aan personeel. Tijdens de eerste Carrièrebeurs Westfriesland komt dit allemaal samen. Van opleidingen, eerste baan tot aan nieuwe carrière bij een ander bedrijf of beroep of als ondernemer.

De Carrièrebeurs wordt gehouden bij het Tabor College locatie d’Ampte aan de Berkhouterweg in Hoorn. Vanaf 15.00 uur gaan de deuren open en tot 19.00 uur zijn bezoekers in alle leeftijden en met elke opleidingsachtergrond welkom om te kijken naar de carrièrekansen binnen Westfriesland. Concreet met meer dan 200 vacatures in diverse sectoren maar ook veel informatie en loopbaan- en sollicitatietips. “Dus neem ook zeker (voldoende) cv’s mee”, geeft organisator Alex Gitzels als tip.

Arbeidskansen in de regio

De standhouders vertellen actief over de diverse sectoren en de arbeidskansen nu en in de toekomst. “En deze kansen liggen vaker in Westfriesland dan menigeen denkt”, vertelt Gitzels. “Voor veel banen en sectoren hoef je niet meer altijd naar de Randstad. Westfriesland heeft nu en in de toekomst nog veel leuke en uitdagende vacatures voor alle opleidingsniveaus. Dat laten wij op deze beurs zien.”

Bedrijfsleven

Hans Huibers voorzitter Westfriese Bedrijven Groep beaamt dat. “Westfriesland beleeft een ongekende economische dynamiek in alle sectoren. Wij kunnen dus alle talenten heel goedgebruiken. Voor een flitsende start of voor de volgende stap in je carrière moet je echt in Westfriesland zijn.”

Het idee

Het idee ontstond vorig jaar na de sluiting van de V&D in Hoorn. Zelf als medewerker ook gewerkt bij een groot bedrijf dat failliet ging”, geeft Gitzels aan die nu actief is met zijn bedrijf Westfriesland Media. “Opeens staan er tientallen mensen op straat. Omdat ik wist dat er wel vraag was naar personeel, maar dit niet altijd zichtbaar is wilde ik die twee groepen samenbrengen. En dat gaat dus dinsdagmiddag 17 oktober gebeuren.

Locatie

De organisator ziet in het Tabor College locatie d’Ampte een logische locatie. “Wij hebben een prachtige en inspirerende locatie tot onze beschikking op dinsdag 17 oktober. Ook hier beginnen elk jaar honderden leerlingen aan hun vervolgstappen in hun carrière.

Voor meer informatie over de beurs en de bereikbaarheid verwijst men naar de website www.carrierebeurswestfriesland.nl. De toegang van de beurs is gratis.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?