Medemblik Actueel.

Regionieuws

Hoorn volgt voorbeeld Medemblik en eist van CAW om intrekking 20 euro om grofvuil op te halen

MEDEMBLIK – Na de berichtgeving op Medemblik Actueel waarin wij onthulden dat het CAW van plan was om vanaf 1 oktober voor elke keer dat u grofvuil aanbiedt hier 20 euro voor in rekening te brengen is het balletje gaan rollen. Nam eerst de gemeenteraad van Medemblik het besluit om van het CAW te eisen dit besluit terug te nemen, en niet zoals de voorzitter van het CAW direct daarna liet weten het besluit tijdelijk even in de wacht te zetten, heeft de voltallige gemeenteraad van Hoorn ook besloten om dit van het CAW te gaan eisen.

Lees ook: CAW slaat plank mis met 20 euro voor ophalen grofvuil.

Wethouder en oud-burgemeester van Medemblik Theo van Eijk(CDA) liet weten dat hij namens Hoorn in de aankomende vergadering van het CAW het besluit van de gemeenteraad zal overbrengen. De wethouder trok ook het boetekleed aan door te erkennen dat het college had gefaald door niet de gemeenteraad bij dit besluit dat al eind december 2016 is genomen door het CAW en vlak voor het zomerrecess ineens boven water kwam, te betrekken. 

Lees ook: CAW haalt bakzijl, de 20 euro verwijderingsbijdrage grofvuil van de baan

Één van de verantwoordelijke wethouders van Hoorn, de PvdA-wethouder Judith de Jong is vorige week opgestapt als wethouder omdat zij niet meer het vertrouwen kreeg van haar eigen PvdA, d waardoor de gemeenteraad niet meer de kans kreeg om beide verantwoordelijke wethouders tot de orde te roepen.

Tevens riep de gemeenteraad van Hoorn het Hoornse college op om net zoals in Medemblik te gaan kijken naar het CAW zelf en of hier nog wel toekomst in zit. Zoals bekend heeft de gemeenteraad van Medemblik besloten om de optie om uit het CAW te stappen door te zetten en het college hier opdracht voor te geven dit te onderzoeken.

Lees ook: VVD Medemblik schaart zich achter GemeenteBelangen over vertrek uit het CAW

Nu ook Hoorn unaniem dit heeft besloten lijkt de toekomst van het CAW meer en meer in gevaar te komen. Zowel Medemblik als Hoorn gaan kijken of er andere mogelijkheden zijn voor het ophalen van het (grof)vuil. Enkhuizen heeft al eerder laten weten zich achter het standpunt van Medemblik te scharen, waardoor er binnen het CAW er een kentering aan het ontstaan is die van pro-CAW naar een negatieve houding richting het CAW aan het gaan is.

 

Reageren via facebook