Trio Merain komt met Celtic Ways naar Kasteel Radboud

MEDEMBLIK – Wie aan Ierland denkt, denkt aan mystieke landschappen, aardige mensen en adembenemende muziek. Het trio Merain heeft voor haar nieuwe concerttour Celtic Ways de prachtigste Ierse muziek verzameld en toert daarmee langs bijzondere kastelen in Nederland en Duitsland. Zondag 1 oktober om 15.00 uur kunnen belangstellenden zich op Kasteel Radboud in Medemblik laten meevoeren in Merain’s verfijnde Ierse sferen. Dat de historische entourage van het kasteel zich bij uitstek leent voor dit concert, spreekt voor zich!

Op het programma staan traditionele Ierse liederen en melodieën, die de dames van Merain in geheel eigen bewerkingen spelen. Daarnaast voeren zij bezoekers terug naar de tijd van de barokharpisten Connellan en O’Carolan. Verrassend zijn hun akoestische bewerkingen van moderne nummers van Enya en Luka Bloom. Kortom, een afwisselend programma met Ierse melancholie, vrolijkheid en het aanstekelijke speelplezier van Merain.

De groep bestaat uit Mirjam Rietberg (Keltische harp), Mieke Manschot (zang en bodhrán) en Sandra Wallner (viool). De concerten van Merain trekken een groeiend publiek, van kamermuziekminnaars tot Ierland-liefhebbers. Het trio speelt in Nederland en Duitsland en was tijdens haar vorige tour driemaal te gast bij Radio 4. Kaarten en meer informatie zijn verkrijgbaar via www.meraintrio.com.

Reageren via facebook