Medemblik Actueel.

200 uur werkstraf Zwaagdijker wegens ernstige mishandeling met bierglas in kroeg Medemblik

MEDEMBLIK – Een uit de hand gelopen kroegbezoek in Medemblik komt Sam B. uit Zwaagdijk-West duur te staan. B. kreeg ruzie met een andere bezoeker van de kroeg in Medemblik waarna hij hem een bierglas in het gezicht duwde.

Het slachtoffer liep hierdoor blijvende schade op aan zijn oog en een blijvend litteken onder zijn wenkbrauw.  De rechter was van oordeel dat alle bewijzen overtuigend waren en kon dan ook niets anders doen dan B. tot de zwaarst mogelijke taakstraf te veroordelen. De eis van het Openbaar Ministerie was 4 maanden plus 200 uur taakstraf of te vervangen voor 100 dagen cel.

De rechter nam in zijn betoog mee dat B. 3 jaar heeft moeten wachten op de uitspraak, maar dat B. ook diverse malen duidelijk spijt heeft getoond richting het slachtoffer. De rechter veroordeelde B. tot een taakstraf van 200 uur of te vervangen voor 100 dagen cel mocht dit niet worden uitgevoerd. Verder moet B. een schadevergoeding van 4141,63 euro betalen aan het slachtoffer vanwege materiële en immateriële schade, daarbij komen nog de kosten van de advocaat van het slachtoffer.

B. heeft 2 weken de tijd om in hoger beroep te gaan tegen deze uitspraak.

Reageren via facebook