Hemelvaartsdag in teken van de Dorcas Fietsdag

REGIO – De jaarlijkse Dorcas Fietsdag wordt op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei, voor de elfde keer verreden. Er is een aantrekkelijk parcours uitgezet van ongeveer 30 km langs karakteristieke dorpjes in West-Friesland. De tocht voert onder andere door de dorpen Oudkarspel, Waarland, ’t Veld, Zijdewind, Nieuwe Niedorp, Oude Niedorp en Heerhugowaard-de Noord.

Zoals gebruikelijk wordt de fietstocht gecombineerd met een bezoek aan bezienswaardigheden uit deze streek. Dit jaar worden het onlangs geheel vernieuwde bedrijf van de Firma Boekel In- en Export in Oudkarspel en de Korenmolen de Hoop in Oude Niedorp bezocht. De deelnemers kunnen daar op hun gemak rondkijken of meedoen aan een rondleiding.

De opstapplaatsen zijn: Waarland: de Boereplaats, Jonkerstraat 31, Heerhugowaard de Noord: Plaza Hugo, Middenweg 554, Nieuwe Niedorp: de Roode Eenhoorn, Dorpsstraat 173 en Oudkarspel: Boekel In- en Export, Berrie 1 (Bedrijventerrein Breekland). Starten kan tussen 10.00 en 13.00 uur. Deelname kost € 7,50 voor volwassenen. Kinderen mogen gratis mee.

Opbrengst

De opbrengst van deze fietstocht is bestemd voor de verzorging van weeskinderen in Arusha, Tanzania. Sinds 2003 heeft Dorcas zich het lot van deze weeskinderen aangetrokken. Dit betekent dat Dorcas zorgt voor huisvesting, begeleiding, voedsel, kleding en schoolbenodigdheden. De groep bestond oorspronkelijk uit 39 kinderen. Hiervan staan er inmiddels 30 op eigen benen. Ze hebben hun studie afgerond en hebben een baan gevonden. Drie kinderen studeren nog aan de universiteit, vier kinderen bezoeken de middelbare school en twee kinderen zitten op een technische school. Voor meer informatie, zie: www.dorcas.nl

Reageren via facebook