Moeder en zoon uit Medemblik overleden bij ernstig verkeersongeval Zeewolde

ZEEWOLDE – Bij een zeer ernstige verkeersongeval afgelopen vrijdag in Zeewolde is een moeder(40) en haar zoontje van 8 uit Medemblik overleden laat de politie weten aan Medemblik Actueel.

Vrachtwagen

De vrouw kwam in botsing met een vrachtwagen waarbij de auto zo zwaar beschadigde dat beide inzittenden uit de auto moesten worden gehaald door de brandweer. De vrachtwagen zelf met daarin de 56-jarige chauffeur belandde op zijn kant in de berm van de weg.

Het jongetje werd nog met hoge spoed naar het ziekenhuis vervoerd maar in de nacht van zondag op maandag overleed ook hij aan de gevolgen van het ongeval.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval, het kruispunt waar het ongeval gebeurde is beveiligd met verkeerslichten.

Door de berm

Een omstander van het ongeval meldt zojuist aan Medemblik Actueel dat de vrachtwagen uit de richting van Almere is gekomen en door de berm is geschoten. Hij vertelt dat er duidelijke remsporen voor de verkeerslichten staan waar de vrachtwagen heeft gereden.

In de facebookgroep van Medemblik Actueel is het nieuws als een mokerslag aangekomen. Buren en omwonenden zijn met stomheid geslagen en in shock door het nieuws.

Reageren via facebook