Trampolines door NVWA aan banden gelegd

MEDEMBLIK – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de verkoop van vijftien speelgoedtrampolines van veertien merken verboden. Met de trampolines blijkt nogal wat mis te zijn,meldt NH Nieuws.

“Tweederde van de vijftien trampolines voldeed niet aan de technische veiligheidseisen”, aldus de organisatie. De mankementen liepen uiteen van een onvoldoende bedekking van het frame tot de aanwezigheid van scherpe randen en punten. De gebruiksinstructies waren ook bij geen enkele onderzochte trampoline in orde.

Dat deze vorm van speelgoed niet zonder gevaar is, blijkt ook uit de bezoekjes aan eerstehulpposten na gebruik ervan, zo’n vierhonderd per jaar. “In ruim de helft van de gevallen gaat het om fracturen, meestal bij jonge kinderen”, telde de NVWA.

Op de website van de NVWA staat een overzicht van de onderzochte speelgoedtrampolines. Ze zijn inmiddels allemaal al uit de speelgoedwinkels en warenhuizen verdwenen. De NVWA kon niets zeggen over andere merken trampolines.

Informatie over het veilig gebruiken van een trampoline vind je hier. Consumenten die een onveilige trampoline hebben gekocht en daarvan afwillen, kunnen contact opnemen met de leverancier of verkoper. 

Reageren via facebook