Uniek concert in Werenfriduskerk

WERVERSHOOF – Op zondag 23 april a.s. vindt in de Werenfriduskerk in Wervershoof een uniek concert plaats. Twee koren zullen een gezamenlijk optreden verzorgen, met liederen uit hun eigen repertoire en een aantal composities die door de twee koren samen ten gehore worden gebracht.

Het gemengd koor (het dames- en het herenkoor) van de Werenfridusparochie treedt op met de Vocale kring Drechterland uit Hoogkarspel. Beide koren staan onder leiding van Jan van der Leek.

Van het gemengd koor kunt u klassiekers verwachten als Domine salvam fac, het Ave Maria van Haagh, Laudate Dominum en het Kyrie en Gloria uit de orgelsolomesse van Mozart. Vocale Kring Drechterland laat, naast onder andere twee werken van Schumann, liederen horen uit Ierland en Israël. Tezamen pakken beide koren uit met componisten als Schubert, Rachmaninov en Mendelssohn, voorwaar geen kinderachtige namen…

En dit alles gevoegd bij het prachtige orgelspel van Pieter Rynja.

Voor dit bijzondere concert hoeft u niet naar de voorverkoop, wat niet wil zeggen dat u er op die zondagmiddag niet snel bij moet zijn. Anders wacht u het lot dat in vroeger tijden de kerkbezoekers trof die aan de late kant waren: de hele viering staande achterin de kerk volgen. Het concert begint om 15.00 uur en een vrijwillige bijdrage na afloop volstaat.

Reageren via facebook