31.6 C
Medemblik
11 augustus 2020 18:15
Medemblik Actueel.

Stoomtramavontuur in Voorjaarsvakantie

REGIO – In de voorjaarsvakantie maakt de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik de ontdekkingsreis Op Stoomtramavontuur. Jong en oud ontdekken alles over de stoomtram op het museumterrein van de stoomtram in Hoorn en maken aansluitend een korte rit met de stoomtram naar Wognum.

Ontdekkingsreizigers
Op Stoomtramavontuur is een speurtocht langs alles en iedereen die stoomtrams zo spannend maken. Hoogtepunt is natuurlijk het kijkje op de stoomlocomotief. Hier moeten de kolen worden gestookt en verandert water in stoom. Vervolgens laden ware ontdekkingsreizigers de goederen in de tram en kan de post in het postrijtuig worden gesorteerd. Wie nog energie over heeft kan onder begeleiding van de seinhuiswachter een wissel of sein bedienen, voordat de reis met de stoomtram begint. Aan het eind van het Stoomtramavontuur is er een traktatie.

Op Stoomtramavontuur kan dagelijks vanaf maandag 20 tot en met zondag 26 februari. Het avontuur begint om 10.00, 12.00 en 14.00 op het tramstation in Hoorn. Het programma met de aansluitende rit naar Wognum duurt circa twee uur. Meer informatie: www.stoomtram.nl

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?