Medemblik Actueel.

Gezondheid

Buurtzorg Medemblik direct al succesvol

MEDEMBLIK – In de gemeente Medemblik is al enige tijd behoefte aan buurtzorg, kleinschalige thuiszorg met korte lijnen en vertrouwde gezichten. Frouwke Modderman, Sandra van Meekeren, Paulien Kuin en Petra Kappelhof zette daarom een buurtzorg-team op.

Inmiddels sloten de eerste cliënten zich aan en door mond-tot-mond reclame wordt de aanwezigheid van het buurtzorg-team meer bekend. Dit team bestaat uit drie wijkverpleegkundigen en een ziekenverzorgende. Zij streven naar kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven voor hun cliënten volgens de buurtzorg-formule.

Het team werkt samen met huisartsen, ziekenhuizen, ergotherapie, fysiotherapie en diëtisten. Haar visie is het werken met kleine wijkteams van hoogopgeleide professionals. Deze teams sturen zichzelf aan en hebben de vrijheid patiënten op hun manier te behandelen.

Buurtzorg staat voor de beste zorg bij de mensen thuis en wordt ingeschakeld als iemand ernstig ziek is; men hinder ondervindt van handicaps of beperkingen; bij wondzorg en compressietherapie; zorg nodig heeft na een ziekenhuisopname; een cliënt zelfstandig wil blijven wonen bij ziekte en ouderdom.

De verzorging van het team is professioneel en persoonlijk. De dames zijn 24 uur per dag bereikbaar. Wie belt, krijgt direct te maken met een verpleegkundige. Het buurtzorg-team is bereikbaar via tel. 06-30099646 en is gevestigd in de Bonifaciuskerk, Kerkplein 9 in Medemblik. De officiële opening vindt daar plaats op 7 april van 15.00 tot 18.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

Via: Rodi Media

Reageren via facebook