14.8 C
Medemblik
23 september 2020 08:38
Medemblik Actueel.

Enorm datalek Tabor College Hoorn(update)

REGIO – Op het Tabar College in Hoorn, waar ook veel leerlingen uit de gemeente Medemblik de lessen volgen, blijkt een groot datalek te zijn ontdekt waardoor namen van leerlingen met persoonlijke opmerkingen gemaakt door leerkrachten op straat zijn gekomen.

Dit kon gebeuren door een ernstige fout waardoor per mail afgelopen vrijdag 10 februari alle vertrouwelijke persoonsgegevens van de leerlingen van het Tabor College op straat zijn gekomen. De directie heeft reeds excuses gemaakt richting de ouders van de leerlingen maar dat is een klein doekje voor het bloeden daar alle prive gevoelige gegevens op straat zijn komen te liggen.

Rector Van Langen bevestigt tegenover OnsWestfriesland de datalek en het feit dat er persoonsgegevens van leerlingen zijn verspreid via de e-mail. Volgens haar gaat het om rapportgegevens van 5 en 6 vwo aangevuld met opmerkingen van leerkrachten. “Deze e-mail is vrijdagochtend 10 februari verzonden aan het gehele Tabor College. Dit is gebeurd door een administratieve fout, doordat aan de normale mailgroep van docenten iedereen is toegevoegd.”

“Nadat deze fout werd opgemerkt hebben wij direct getracht deze mail terug te trekken”, vervolgt de rector. “Dit lukte niet. Daarna hebben wij direct een mail verzonden aan alle leerlingen met de melding dat zij een mail hebben ontvangen die niet voor hen bestemd was en deze direct te verwijderen. Ook werden de ouders hiervan op de hoogte gesteld en gevraagd mee te kijken of de mail is verwijderd.” Via de mail heeft de scholengemeenschap direct haar excuses aangeboden voor deze datalek.

Lees ook: Gestolen laptop zorgt voor mogelijk datalek bij gemeente Medemblik

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?