WerkSaam helpt 1000 mensen in twee jaar tijd aan een baan

REGIO – WerkSaam Westfriesland viert mijlpaal! WerkSaam Westfriesland bestaat bijna twee jaar als uitvoerder van de Participatiewet voor de zeven Westfriese gemeenten. De organisatie ondersteunt mensen die geen werk hebben of op eigen kracht kunnen vinden. Arnella Kwidama uit Hoorn is de 1000e cliënt die nu een betaalde baan heeft.

Directeur Marjolijn Dölle verraste Arnella bij haar nieuwe werkgever Hotel Van der Valk in Hoorn, met een taart in de kleuren van WerkSaam. “Een bijzondere mijlpaal, voor jou én voor WerkSaam. Wij zijn ontzettend trots op jou dat je dit werk hebt gevonden en we hopen dat je er met veel plezier naar toe blijft gaan.”

Arnella startte een aantal weken geleden in de spoelkeuken, maar haar manager bood haar al snel een baan in de bediening aan. “Ik werk vijf ochtenden en ik heb het enorm naar mijn zin. Het team is fantastisch en de gasten bij het ontbijt gezellig. Ik ga nooit meer weg!”

Het succes wordt natuurlijk vooral ook bepaald door de inzet van de cliënt zelf. “We starten een traject op maat met een plan van aanpak en ondersteuning door middel van taal- of sollicitatietrainingen. Ons streven is om zoveel mogelijk mensen aan een baan te helpen, al dan niet via detachering. Betaald werk heeft op allerlei gebieden waarde, het gaat niet alleen om geld verdienen. Het zorgt voor meer eigenwaarde, je komt in je kracht te staan en bouwt een sociaal netwerk op. Je hoort er weer bij!”

Reageren via facebook