Medemblik Actueel.

Cultuur & Uitgaan

Gratis schaatsen voor mensen met een beperking en een maatje

REGIO – Afgelopen woensdag 30 november 2016 opende ‘Schagen on Ice’ de ijsbaan op de Markt in Schagen.Vanaf die dag kunnen belangstellenden vrij schaatsen en meedoen aan georganiseerde activiteiten. Op  zaterdag 10 en 17 december organiseert Sportservice Schagen in samenwerking met Schagen On Ice, van 9.00-10.00 uur het maatjesschaatsen voor mensen met een beperking én een maatje.

Rondvliegende kinderen, plotselinge bewegingen en onverwachte drukte. Kortom, het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om te schaatsen op een ijsbaan. Om toch iedereen de mogelijkheid te bieden om gebruik te maken van de ijsbaan, is het maatjesschaatsen in het leven geroepen.

Zaterdag 10 en 17 december (van 9.00-10.00 uur) kunnen mensen met een beperking én hun maatje, kosteloos schaatsen lenen en schaatsen. Een maatje kan bijvoorbeeld een familielid, begeleider, vriend of vriendin zijn. Het is niet toegestaan met noren de ijsbaan te betreden en handsschoenen zijn verplicht. Alleen tijdens het maatjesschaatsen mogen deelnemers met schoenen op het ijs en zijn er extra (schaats)- hulpmiddelen aanwezig.

Aanmelden is verplicht en kan telefonisch via 0224 21 47 74, 0223 61 47 26 of stuur een e-mail naar: ivanparidon@sportservicenoordholland.nl. (naam deelnemers, leeftijd, telefoonnummer, e-mailadres en beperking doorgeven). Aanmelden met een groep is uiteraard ook mogelijk. Contactpersoon van Sportservice Schagen is Iris van Paridon.

Reageren via facebook