14.3 C
Medemblik
27 september 2020 03:32
Medemblik Actueel.

Bewoners van de Bangert in Medemblik kunnen wel huilen om gestolen vlaggen

MEDEMBLIK – De hele straat is er nog beduusd van. Dit weekend werden na de uitvaart van een buurvrouw vier straatvlaggen gestolen van de Bangert in Medemblik. Iedereen die in de straat woont heeft zo’n groenwitte Bangert-vlag, die bij speciale gelegenheden wordt uitgehangen. 

Dit weekend was er weer een vlagmoment. “Voor de uitvaart van een vrouw bij ons in de straat die heel erg gewaardeerd werd”, legt buurtbewoner Max Oud uit. “Haar man en kinderen hadden iedereen gevraagd de vlag halfstok te hangen. Dus dat hebben we allemaal gedaan.”

‘Ik kan er om huilen’

Zondag waren het er ineens vier minder. Onverlaten hadden de straatvlaggen met grof geweld gestolen. “Ik vind het geen stijl, op zo’n manier”, reageert een voorbijganger. Mevrouw De Jong is een van de bewoners die nu geen vlag meer heeft. Zij vertelt aangeslagen wat het incident met haar doet: “Boos en verdrietig ben ik. Ik kan er echt om huilen.”

Oud vult boos aan: “Je kan het gewoon niet maken om dat ding er af te snijden en mee te jatten als er is gevraagd om de vlag op te hangen voor iemand die is overleden. Dit is een kansloze actie, echt waar.”

Spijt

De bewoners hopen dat de dieven spijt krijgen van hun actie. Oud: “Dat ze ontdekken dat ze iets hebben gedaan dat niet kan. Hopelijk zeggen ze ‘sorry, we komen ze weer terugbrengen’. Dat mag ook anoniem, als ze maar weer terugkomen.”

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?