14.7 C
Medemblik
9 juli 2020 03:25
Medemblik Actueel.

Uitslaande brand verwoest boerderij Wieringermeer

WIERINGERMEER – Wieringerwerf is brand ontstaan in een woonboerderij met een rieten dak. Het complete gebouw aan de Medemblikkerweg staat in lichterlaaie. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio zijn er geen personen meer aanwezig in het gebouw. De boerderij kan als verloren beschouwd worden. De brandweer laat het vuur gecontroleerd uitbranden. “Er wordt geblust om de schade te beperken”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Volgens een verslaggever is de brand opgeschaald naar een zogenaamde Grip 1-situatie, vanwege mogelijk ontploffingsgevaar door de aanwezigheid van gasflessen. 

Bewoners in de omgeving melden dat er dikke rook over het naastgelegen Opperdoes trekt. 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?