Vandalen richten voor duizenden euro’s schade aan in het Nesbos

ONDERDIJK – Vandalen hebben het Nesbos van recreatiepark West-Friesland vernield. Een gezonde 40 jaar oude boom is met een hakbijl gekapt, de poten van een picknickbank zijn kapot gezaagd en vuilnisbakken zijn in de fik gestoken.

Piet Copier van het Recreatieschap West-Friesland is boos. De vandalen hebben samen voor ongeveer 5000 euro schade gezorgd. “Dit is echt een dieptepunt, ik heb dit nog nooit meegemaakt.”  Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt in het gebied. In mei vorig jaar heeft het Recreatieschap West-Friesland de toegang tot het Nesbos wegens vandalisme afgesloten.

Kwade bedoelingen
Auto’s mogen nu niet meer het terrein op. “We moeten toch het beheer gaan veranderen, omdat bepaalde mensen hier steeds met kwade bedoelingen komen”, vertelt Piet. De werknemers van het recreatieschap hopen dat dit de laatste keer was en dat het niet meer gebeurt.

Lees ook: Racende auto’s op Nesbos Onderdijk

Vooroever Vlietsingel en Vooroever Droge Wijmers

Ook op de terreinen Vooroever Vlietsingel en Vooroever Droge Wijmers was het vorige week raak. Hier zijn afvalbakken en een picknicktafel met verf besmeurd. Het Recreatieschap heeft aangifte gedaan bij de politie. Mochten er getuigen zijn, dan verzoekt het Recreatieschap hen vriendelijk contact op te nemen met de politie.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.