Kerk gered door Jazzmuziek

REGIONIEUWS – Wat gebeurt er met Zijn huis als God er niet meer woont? Naar schatting staan er in 2018 door het hele land 1200 kerken leeg. Veel oud-kerken worden kantoorpanden, maar er zijn ook alternatieven als woonhuizen, muziekpodia of commerciële instellingen.

Deze week belicht NH elke dag een voormalig kerkgebouw dat een nieuwe bestemming heeft gekregen. In deze eerste aflevering gingen we op bezoek in de Jazzkerk in Aartswoud. “Ik dacht ik organiseer gewoon een keer een concert in de kerk”, vertelt Joost Patocka, initiatiefnemer van de Jazzkerk. “Voor iedereen toegankelijk.”

“Ik ben helemaal niet kerkelijk”, zegt dichter Nico Dijkshoorn. “Maar zo’n kerk is wel zo gebouwd dat als iedereen gaat staan dat het meteen best imposant is. Het is toch iets anders dan, ik zeg maar iets lulligs, de Ziggo Dome.”