Medemblik Actueel.

Het nu verlaten pand van St Martinus in Medemblik

Bewoners St. Martinus reageren gelaten op nieuws sloop..

Medemblik – Bij de bewoners van St. Martinus in Medemblik sloeg het afgelopen woensdagmiddag in als een bom toen zij van de Omring te horen kregen dat St. Martinus zou gaan worden gesloopt en alle bewoners moeten gaan verhuizen naar andere woongelegenheden.

Samen met De Woonschakel heeft Omring besloten om geen renovatie te gaan plegen maar het rigoureus aan te pakken en vanaf de grond een nieuw Martinus te gaan bouwen. Het huidige gebouw verkeerd in een dusdanige staat dat verdere onderhoud het enkel nog maar duurder maakt.  Michiel Wassenaar, manager van St. Martinus, vertelde dat bij 1 van de bewoners afgelopen week spontaan de cv-leiding was gesprongen. Maar ook dat de huidige woonruimte te klein is en zeker de badkamer voldoet niet meer aan de huidige eisen van deze tijd.

IMG_1348
Michiel Wassenaar, cv-leidingen zijn totaal versleten.

Wassenaar verteld: “De mensen hebben behoefte aan meer ruimte en ook de professionele zorgverleners hebben meer ruimte nodig.” De planning is dat het gebouw in de zomer van 2017 wordt gesloopt om in 2019 hypermodern en voorzien van de modernste snufjes weer gereed is om de huidige bewoners weer te ontvangen. 

Ab Gieling van De Woonschakel vertelde dat de plannen nog zo vers zijn dat er alleen maar een schets is en dat er nog na moet worden gedacht wat er bijvoorbeeld met het kapelletje gaat gebeuren, of deze weer wordt gekoppeld aan het nieuwe gebouw of een losstaand gebouw gaat worden om bv als gemeenschapsruimte voor de bewoners te dienen.

De huidige opzet met 1 grote zaal gaat verdwijnen. per 8 appartementen komt er 1 ‘woonkamer’ waar mensen gezellig bijelkaar kunnen zitten maar waar ook de zorgverleners veel directer bij de mensen is.

Het hele plan gaat rond de 7 miljoen euro kosten, en zowel De Woonschakel als Omring zeggen duidelijk dat de bewoners alle hulp krijgen die nodig is bij bijvoorbeeld de verhuizing. Zo biedt Omring aan om op de dag dat iemand gaat verhuizen dat deze bewoner(s) een lekker dagje ergens anders gaan doorbrengen en dat regelt Omring de complete verhuizing en het inrichten van de nieuwe woning.

 

 

Reageren via facebook