5.8 C
Medemblik
3 december 2020 15:01
Medemblik Actueel.

Geen asbest vrijgekomen bij enorme brand Nibbixwoud

Nibbixwoud – Donderdagmiddag heeft een korte maar zeer hevige brand een verzamelbedrijvencomplex aan de Dorpstraat in Nibbixwoud volledig in as gelegd. Rond kwart over 12 kwam de eerste melding van een bedrijfsbrand binnen bij de veiligheidsregio, ter plekke aangekomen werd er direct opgeschaald naar middelbrand.

Maar al snel kwamen de eerste vlammen uit het pand en in een zeer korte tijd stonden alle 8 loodsen in de brand en was er geen redden meer aan. De brandweer liet de brand gecontroleerd uitbranden en richte zich  vooral op het behouden van het woonhuis die bij het bedrijfspand staat.

Buurvrouw weet van schrik nummer 112 niet meer te herinneren

De veiligheidsregio liet vanwege de enorme rookontwikkeling de sirenes afgaan en riep mensen die in de baan van de rook wonen op de ramen en deuren te sluiten en ook de scholen in Nibbixwoud en Wognum moesten de kinderen binnenhouden. Onderzoek wees later uit dat de rook geen gevaar voor de gezondheid opleverde.

Bij de brand is geen asbest vrijgekomen,meldt de woordvoerder van de veiligheidsregio.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen, alleen moest 1 brandweer man zich even onder behandeling van het ambulancepersoneel stellen omdat hij te maken kreeg met hittestuwing.

Burgemeester Frank Streng van Medemblik kwam hoogst persoonlijk polshoogte nemen en noemde het een ramp voor de eigenaren van de bedrijven die getroffen zijn.

Reageren via facebook