Carolien Schilder uit Benningbroek wint reischeque met lege batterijen

Benningbroek – Bijdragen aan een beter milieu én lekker op vakantie gaan. Stibat (Stichting Batterijen) maakt dit wel heel gemakkelijk. Iedereen die lege batterijen inzamelt, maakt namelijk kans op mooie prijzen zoals een reischeque. In december won Carolien Schilder uit Benningbroek deze fantastische prijs. Samen met haar man en kinderen gaat ze lekker een weekje tot rust komen, ergens in de natuur.

“Mijn dochter was thuis toen ik hoorde van de prijs. We hebben samen staan springen in de kamer”, vertelt Carolien lachend. “We gaan niet vaak op vakantie. De laatste keer was twee jaar geleden naar Macedonië. En zes jaar geleden zijn we naar Oostenrijk geweest. Heerlijk die bergen en rust. Misschien gaan we met deze cheque wel weer naar Oostenrijk. Of we gaan een weekje met z’n vieren naar Texel in een wat luxer hotel. Even niet op de centjes letten. Mijn man en ik vinden alles leuk. Als er maar veel natuur is en een visvijver voor onze zoon. Oh ja, en zon voor onze dochter want die wil héél bruin worden.”

Over de actie
Stibat verloot elke maand één reischeque van € 1000,-, twee van € 500,- en honderd Rode Pluimen (t.w.v. minimaal € 25,-) onder inzamelaars van lege batterijen. Consumenten maken kans op een prijs door 10 lege batterijen in een zakje te doen, samen met hun naam, adres en telefoonnummer op een briefje. Vervolgens leveren ze dit zakje in bij een van de vele inleverpunten, bijvoorbeeld: de supermarkt, de elektronicawinkel of de basisschool in de buurt. De gerechtsdeurwaarder selecteert elke maand 103 gelukkige winnaars vanuit het batterijensorteercentrum in Lelystad.

Over Stibat

Stibat (Stichting Batterijen) organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. In 1995 richtten batterijenproducenten en -importeurs Stibat op om aan de wettelijke inzamel- en recycleverplichtingen te voldoen. In twintig jaar tijd bouwde de stichting een landelijk dekkend inzamelnetwerk van ruim 24.000 inleverpunten op bij winkels en scholen. Dankzij dit netwerk en de samenwerking met professionele partners zamelt Stibat jaarlijks negen van de tien afgedankte batterijen gescheiden in. Stibat biedt dè oplossing voor het verantwoord inzamelen en recyclen van batterijen. Kijk voor meer informatie op www.stibat.nl en www.legebatterijen.nl.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.