17.1 C
Medemblik
22 mei 2020 02:58
Medemblik Actueel.

Tom en Tonia van der Wal van het Inloophuis Medemblik

Rotary zorgt voor blije gezichten in inloophuis Medemblik

Medemblik – Dat de Rotaryclub Medemblik-Koggenland het inloophuis aan de Oosterhaven in Medemblik een warm hart toe draagt was al bekend.  Ook dit jaar besloot de club om de opbrengst van hun kalenderactie 2015 te overhandigen aan de grondleggers van het Inloophuis. Tom en Tonia van der Wal.  Tom; ‘Het inloophuis kan steeds weer rekenen op de Rotary. Ze hebben ons al eerder ondersteund met een gift en ook een stel harde werkers geleverd in het kader van de NL-Doet dag, om te klussen, schilderen en op te ruimen En dan nu nóg eens zo’n mooi bedrag, maar liefst € 2000,00. Het inloophuis is hier heel blij mee’.

Plek voor ouderen én jongeren

Piloot Marcel van Zanten en fotograaf Lex Salverda in de startblokken voor hun West-Friese fotovlucht.
Piloot Marcel van Zanten en fotograaf Lex Salverda in de startblokken voor hun West-Friese fotovlucht.

Het inloophuis heeft z’n bestaansrecht inmiddels wel bewezen in de afgelopen jaren. Er staan allerlei activiteiten op de kalender. Niet alleen voor patiënten, maar ook voor familieleden, nabestaande en jongeren is het inloophuis een belangrijke plaats gaan innemen. Tom van der Wal: ‘Voor jongeren, die in welke vorm dan ook worden geconfronteerd met de gevolgen van een levensbedreigende ziekte van zichzelf of van een naaste is een eigen ruimte ingericht in het inloophuis. Deze gift kunnen wij prima gebruiken voor nog wat aanpassingen. En te zorgen voor een adequate begeleiding die bij deze doelgroep zo belangrijk is. Enkele voorbeelden zijn ‘Onder de regenboog’,  ‘Kinderen rouwen anders’ en ‘Inloophuis jeugd’.

Kalender met luchtfoto’s

Namens Rotaryclub Medemblik-Koggenland vertelt Theo Bregman: ‘Leden van onze club, een beroepspiloot en een professionele fotograaf, hebben een rondje West-Friesland gevlogen en van luchtfoto’s van de 13 kernen van de gemeente Medemblik een kalender gemaakt. Dankzij die verkoop en enthousiaste sponsoren hebben we dit bedrag kunnen bereiken De kalenders zijn uitverkocht maar de foto’s zijn nog wel te bekijken op de website www.RotaryMK.nl‘.

Reageren via facebook