20.1 C
Medemblik
20 mei 2020 21:34
Medemblik Actueel.

Net geen nieuw bezoekersrecord Stoomtram en boot Enkhuizen – Medemblik

Regionieuws – De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik heeft in 2015 ruim 140.000 reizigers verwelkomd in de stoomtram tussen Hoorn en Medemblik en op de boot tussen Medemblik en Enkhuizen. In de afgelopen kerstweek maakten nog zo’n 6.000 reizigers een Tijdreis naar de Kerstman van Hoorn naar Wognum.

90.000 bezoekers
De Museumstoomtram rekent in ‘reizigers’ omdat dit meer zegt over de vervoersprestatie die het museum levert. Naar bezoekers gerekend betekent het dat zo’n 90.000 mensen een dagdeel tot een gehele dag met de Museumstoomtram door de Historische Driehoek Hoorn-Medemblik-Enkhuizen hebben gereisd.

Het bezoekersrecord van 2014 is daarmee net niet geëvenaard. Toch kijkt directeur René van den Broeke tevreden terug op het afgelopen jaar: ‘Er is in 2015 in Hoorn hard gewerkt aan de grote uitbreiding van tramstation Hoorn, waardoor wij een aantal activiteiten in het voorjaar niet konden uitvoeren. Vanaf 2016 biedt het station nog meer mogelijkheden voor de bezoekers. Het gebouw gaat een grote rol spelen in onze presentatie’. Bovendien is 2016 het jaar waarin de Historische Driehoek die stoomtram en boot verbinden, veertig jaar bestaat.

Noord-Hollands erfgoed
De historische locomotieven van het rijdende museum legden in 2015 zo’n 16.500 kilometer af tussen beide Westfriese steden. Stoomtramlocomotief 26 van de Limburgsche Tram uit 1922 was ook dit jaar het meest voor de stoomtrams aan te treffen. Maar ook de fans van locomotief Bello uit 1914 en Gooische Moordenaar locomotief 18 konden hun hart ophalen. Beide rijdende monumenten uit Noord-Holland waren vaker voor de trams te zien dan in eerdere jaren.

De komende wintermaanden werkt het museum aan onderhoud van materieel en spoorbaan en wordt Tramstation Hoorn verder voltooid. Het museum rijdt weer vanaf de voorjaarsvakantie in 2016.

Reageren via facebook