10.6 C
Medemblik
6 juni 2020 23:05
Medemblik Actueel.

Airbus A321-211 van Thomas Cook Airlines (Foto: Wikipedia/Andy Mitchell)

Reisgigant Thomas Cook failliet, ‘toch maar even bellen vanochtend’

WOGNUM – het doek is gevallen over 1 van de grootste reisorganisaties te wereld. Het Engelse Thomas Cook, de moedermaatschappij van Neckerman Reizen, heeft per direct alle activiteiten gestaakt waardoor er honderdduizenden vakantiegangers zijn gestrand.

De Britse Luchtvaartautoriteit meldt op haar website dat per direct alle boekingen bij Thomas Cook waaronder ook alle vluchten en vakanties zijn geannuleerd, wereldwijd zijn er ruim 600.000 mensen via Thomas Cook op een vakantiebestemming ergens ter wereld.

Veel vakantiegangers kregen de schrik van hun leven toen ze van hun hotel waar zij verblijven te horen kregen dat zij per direct hun vakantie moesten betalen ondanks dat zij deze al hadden betaald aan Thomas Cook.

Toch maar even bellen vanochtend

Met de Nederlandse dochtermaatschappij Neckermann Reizen zijn rond de 10.000 mensen op reis waaronder een gezin uit Wognum die op vakantie zijn in Thailand. Onze redactie sprak over de telefoon met het gezin, maar die wisten nog van niets. Het is ook onduidelijk of Neckermann Reizen mee wordt gesleept in dit faillissement. Ze maken zich dan ook nog geen zorgen maar gaan vandaag wel even bellen met het reisbureau en met de Stichting Garantie Reisgelden.

De woordvoerder van Stichting Garantiefonds Reisgelden waar elke reisorganisatie in Nederland moet bij zijn aangesloten laat in een eerste reactie weten dat de Nederlandse reizigers zich geen zorgen hoeven te maken, mocht Neckermann failliet gaan dan nemen zij de organisatie over. “De mensen die nog op vakantie moeten krijgen hun geld terug of worden omgeboekt via een andere reisorganisatie, mensen die al op vakantie zijn en te maken krijgen met een rekening zal door het SGR worden betaald.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook