Menu – Hummusburger met gegrilde aubergine en fetasaus
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 300 g kikkererwten (afgespoeld, uitgelekt, blik)
- 1 rode ui (zeer fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 0,5 rode peper (fijngehakt, zonder zaadjes)
- 1 tl komijnpoeder (djinten)
- 0,5 bosje peterselie, munt of koriander
- 0,5 ei
- 1 el bloem
- 100 g Griekse yoghurt of
- 100 g Turkse yoghurt
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 el verse koriander (gehakt)
- 50 g feta (verkruimeld)
- 100 g rode kool (zeer fijn geschaafd)
- 2 el sesamzaad
- 1 tl balsamicoazijn
- 50 ml olijfolie en
- olijfolie (om te bestrijken) en
- 1 aubergine (in plakken van ca. 1 cm dik)
- 1 Turks brood (in kwarten)
- eventueel 2 el granaatappelpitjes
Instructions
- Maal de kikkererwten grof in een keukenmachine. Schep over in een schaal en meng met de hand de rest van de ingrediënten voor de burgers erdoor.
- Breng op smaak met zout en kneed tot een compact geheel.
- Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm er burgers van.
- Laat afgedekt circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Meng intussen de ingrediënten voor de saus en breng op smaak met zout en peper. Meng
- de rodekool met de sesamzaadjes, azijn, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de aubergineplakken in een paar minuten om en om goudbruin en gaar.
- Bestrijk de burgers met olie en gril ze in een grillpan in circa 3 minuten per kant goudbruin.
- Snijd de stukken brood horizontaal door en gril de snijvlakken eventueel eerst in de grillpan.
- Beleg het brood met een schepje rodekool, een burger, een paar plakjes aubergine en een lepel fetasaus.
- Bestrooi eventueel met wat granaatappelpitjes en leg het broodkapje erop of ertegenaan. Serveer direct.
Reageer