Medemblik Actueel.

Beeld uit de bekerwedstrijd Strandvogels – Woudia in het seizoen 2006-2007. Richard Mol probeert op te ruimen. Vanaf links kijken Tim van der Gulik, Dennis Dol, Paul Neuvel, Ruud Neuvel en John Ruiter toe. (Foto: v.v. Strandvogels)
Voetbal

Voorbeschouwing Strandvogels 1 – Woudia 1, vechten om een plekje in de nacompetitie

ONDERDIJK – Strandvogels voetbalde net als de meeste ploegen niet in het Paasweekeinde, maar toch kende het een goede week. Want concurrent De Valken kwam wel in actie tegen Victoria O. en ging met 1-3 onderuit. Victoria O. herhaalde hiermee dus het kunstje dat het eerder Strandvogels in Onderdijk ook flikte. Door dit resultaat is Strandvogels nog altijd derde en daarmee staat op het op een plek die recht geeft op deelname aan de nacompetitie. De titel zal waarschijnlijk naar Grasshoppers gaan en die ploeg heeft al een periodetitel. En ook als runner-up HSV Sport 1889 kampioen wordt, is er hetzelfde scenario, de Horinezen legden beslag op de 2e periodetitel.

En dus is het komende thuisduel tegen Woudia weer ontzettend belangrijk. Ook voor Woudia, dat stiekem ook nog wel zal azen op een plekje in de nacompetitie. Al is die klus wel erg lastig aangezien de ploeg uit Westwoud 7 punten achterstand op Strandvogels heeft. Maar niets is onmogelijk, kijk maar naar Barcelona dat na een 4-0 achterstand alsnog PSG uitschakelde. Woudia begon na de winterstop uitstekende aan de tweede seizoenshelft door met 1-4 te winnen bij Always Forward. Daarna was het echter weer wisselvalligheid troef met onder andere nederlagen bij Sporting Andijk en ALC. Ook de laatste twee wedstrijden gingen verloren, maar dat is geen schade aangezien de tegenstanders HSV Sport 1889 en Grasshoppers waren.

Hoewel Strandvogels Woudia regelmatig ontmoet, moeten we toch zo’n 10 jaar terug voor de laatste thuisoverwinning op de ploeg uit Westwoud. Strandvogels won dat seizoen zelfs twee officiële thuiswedstrijden tegen Woudia. In de competitie werd het 4-2 en voor de beker werd met 3-1 gewonnen. Een andere voor Strandvogels belangrijke wedstrijd die zondag wordt afgewerkt, is Always Forward tegen De Valken. De Valken is dus de naaste belager van Strandvogels, maar Forward is aan een opmars bezig. De ploeg doet het uitstekend in de 3e periode is staat op de ranglijst ook nog maar 4 punten achter op Strandvogels. Wanneer Strandvogels zelf van Woudia wint en Forward verslaat De Valken, dan komt de nacompetitie weer een stukje dichter bij. We gaan het zien, zondag op de Sportlaan in Onderdijk.

Reageren via facebook