Binnenkort 18? Kom naar de informatiedag van Jongerencentrum Everland

Wognum – Wie binnenkort 18 jaar wordt en niet weet wat voor veranderingen dat met zich meebrengt, komt 10 april om 16.00 uur naar jongerencentrum Everland, Sportlaan 13 in Wognum. Om alles helder te krijgen, verzorgt het jongerenwerk van de gemeente Medemblik in samenwerking met Everland een voorlichtingsmiddag over ‘van 18- naar 18’. Ronald Hein vertelt er meer over.

Wie is op zijn toekomst voorbereid? Wil gaan studeren of op termijn het huis uit? Vaak is bekend dat er vanaf de 18e verjaardag veel dingen veranderen. “Als ik 18 jaar ben ga ik voor mijn rijbewijs en mag ik stemmen en natuurlijk alcohol drinken!”, weten vele 17 jarigen te verkondigen. Maar vanaf de achttiende verjaardag zijn jongeren verplicht een zorgverzekering te betalen. Hoe kunnen zij bij de gemeente een zorgtoeslag aanvragen?

Ouders zijn minder verantwoordelijk voor de financiën en de keuzes die een jong volwassene maakt. Wie grof de fout ingaat, komt in aanraking met justitie en dan worden 18 jarigen volgens het volwassenenstrafrecht berecht.

Wie op zichzelf wil wonen, moet zich inschrijven voor een woning. Maar hoe moet dat en wat zijn de regels?

Kom ook naar de informatiemiddag in Everland aan de Sportlaan 13 in Wognum.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.