Hoorn straks een “spookstad”, faillissementen slaan er hard in.

Regionieuws – Het gigantische pand van V&D is al dicht en nu dreigen ook Perry Sport en Aktiesport te verdwijnen uit de binnenstad van Hoorn. Met kans op drie leegstaande panden op de Grote Noord, de grootste winkelstraat van Hoorn, wordt het winkelrondje er niet fraaier op. “Dit wordt een spookstad”, meent een inwoner van de stad.

De twee sportzaken openden vandaag gewoon hun deuren, maar Jan Haring van de ondernemersvereniging OSH Hoorn vreest voor de toekomst. “Verpaupering van de binnenstad van Hoorn ligt op de loer. Ik roep de eigenaren van de panden op het makkelijk te maken om het te huren. Dus geen meerjarige contracten afsluiten. Verlaag de huur, maak het aantrekkelijk voor andere ondernemers daar te beginnen. Zorg dat de leegstand zo kort mogelijk is.”

Lees ook: Hoorn wil minder auto’s binnenstad

De leegstand is ook een doorn in het oog van de winkeliers. Nadia Spangoletti van de Specsavers kijkt vanuit haar winkel tegen het dichte V&D-pand aan. Vijftig meter links van haar zit AktieSport en vijftig meter rechts Perry Sport. “Nu merken we het nog niet, maar ik vrees voor minder klanten. Hoorn is gewoon minder gezellig.”

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.