7.8 C
Medemblik
22 maart 2019 07:17
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Tagliatelle met stoofvlees

Tagliatelle met stoofvlees

Tagliatelle met stoofvlees Tagliatelle met stoofvlees Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde 696 Calorieën 40 gram Vet
Waardering 5.0/5
( 2 Stemmen )

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 vleestomaten
  • 10 zongedroogde tomaten op olie
  • 750 g Ierse runderriblappen
  • olijfolie
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 4 el kappertjes op zuur
  • 300 g tagliatelle
  • 25 g geschaafde
  • Parmezaanse kaas

Instructies

Pel en snipper de uien en knoflook. Snijd de vleestomaten en zongedroogde tomaten in
stukjes. Snijd het vlees in heel kleine blokjes van ca. 1 cm en bestrooi met wat peper en zout. Verhit 3 el olijfolie in een diepe braadpan en bak hierin het vlees op een matig vuur rondom lichtbruin. Bak de ui 3 minuten mee. Roer de knoflook, vleestomaten, de helft van de zongedroogde tomaten, de Italiaanse kruiden en de helft van de kappertjes erdoor. Voeg ¼ l heet water toe, breng al roerende tegen de kook aan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (liefst op een vlamverdeler) in 2-3 uur gaar. Kook als het vlees gaar is de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten. Verdeel de tagliatelle over 4 diepe borden. Schep het stoofvlees erover en bestrooi met de rest van de gedroogde tomaten, kappertjes en kaas. Lekker met een witlofsalade

Reageer op dit onderwerp

X