Menu – Gebakken aardappeltjes met biefstuk
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 750 g stevige en kruimige aardappelen bijv.Bildstar, geschild
- 1 ui
- 1 groene kool
- 3 tl komijnzaad (djinten)
- 4 el olijfolie
- 75 g gerookte spekreepjes
- 30 g boter
- 4 biefstukken
Instructions
- Snijd de aardappelen in dobbelstenen van ca. 2 cm. Pel en snipper de ui. Maak de kool schoon, snijd de kool in parten en vervolgens in reepjes.
- Rooster het komijnzaad in een koekenpan met anti aanbaklaag lichtbruin en geurig. Laat de zaadjes afkoelen op een bordje.
- Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak hierin de spekjes lichtbruin en knapperig. Schep ze uit de pan maar laat het bak vet erin. Schep de aardappelblokjes door het bakvet.
- Leg een deksel op de pan en laat de aardappelen op laag vuur in ca. 15 minuten gaar worden.
- Roerna 10 minuten de uitjes door de aardappelen.
- Leg de deksel weer op de pan. Kook de kool in 10-12 minuten gaar.
- Verhit 2 el olie en 15 g boter in een koekenpan en bak hierin de biefstukken bruin en in 5-7 minuten tot de gewenste gaarheid (rood, rosé).
- Bestrooi het vlees met peper en zout.
- Bak de aardappeltjes op hoog vuur goudbruin.
- Voeg de spekjes toe. Roer de rest van de boter en het komijnzaad door de afgegoten kool. breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de aardappeltjes, biefstuk en groene kool over 4 borden.
Reageer