Medemblik Actueel.

Medemblik

Gemeente ingedeeld in wijken en buurten

MEDEMBLIK – Op basis van de richtlijnen door het CBS, is de indeling in wijken en buurten in onze gemeente aangepast.

Nieuwe indeling

De voorgaande CBS-indeling in wijken en buurten komt voort uit een overeenkomst tussen de gemeenten, provinciale planologische diensten en het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) uit 1970 voor de volkstelling van 1971. De gemeenten stippelden daarna hun eigen weg uit aangaande samenstellen van wijken en buurten, zonder dat wijzigingen bekend werden bij het CBS. Op basis van de richtlijnen die door het CBS zijn vastgesteld, is de indeling in wijken en buurten in onze gemeente nu aangepast. De gemeente Medemblik is voor statistische doeleinden onderverdeeld in 16 wijken (kernen) en 61 buurten.

Cijfers en vergelijkingen

In de loop der jaren is er aardig wat bijgebouwd in de gemeente. Deze nieuwe buurten waren nog niet opgenomen in de wijk- en buurtkaart. Daarnaast liepen de woonplaatsgrenzen niet gelijk met de grenzen van de officiële wijk- en buurtkaart. Dat zorgde voor onduidelijke cijfers. Met dit besluit kunnen we ontwikkelingen door de jaren heen makkelijker volgen en deze vergelijken met andere gemeentes.

De belangstelling voor informatie wordt steeds groter. Vooral statistische informatie over wijken en buurten is belangrijk voor gemeenten, andere overheden en onderzoekers. De
gemeente gebruikt deze indeling voor het vaststellen van beleid.

Op de digitale kaart kunt u de indeling van de wijken en buurten zien.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook