Medemblik Actueel.

Voetbal

ST Twisk TSV/Opperdoes JO15-1G herfstkampioen!!!

OPPERDOES/TWISK – Op 8-12-2018 speelde ST Twisk TSV/Opperdoes JO15-1G tegen Sporting Andijk JO15-2 op het A-veld in Opperdoes de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Vol verwachting en enigszins gespannen begon JO15-1G aan deze wedstrijd. Als we deze wedstrijd zouden winnen (of gelijk spelen/gezien het doelsaldo), konden we kampioen worden (er vanuit gaande dat HSV, die tweede stond, zou winnen).

Een verslag van Dini Wijdenes en Simone Kok

Na ongeveer 1 minuut speeltijd kwam het team op een 0-1 achterstand. Vol goede moed ging het team verder met een paar kansjes voor Wesley en Romeo. Al vrij snel kon Sporting Andijk opnieuw scoren en keken we tegen een 0-2 achterstand aan. Nu hebben we dit seizoen vaker achter gestaan, dus er was nog niets verloren, maar dan moesten we wel beter gaan voetballen en scoren. Gelukkig maakte Joël de 1-2 en kregen we daarna opnieuw wat kansen. Toen Wesley de 2-2 maakte, waren zowel spelers als publiek opgelucht dat we niet meer tegen een achterstand aankeken. Vervolgens maakte Wesley de 3-2. Vlak voor rust kreeg de tegenstander een vrije trap waaruit dat team bijna scoorde, maar gelukkig was daar de redding van Jelle en ook van Stijn. Met een kleine voorsprong gingen we de rust in.

Na de rust maakte Romeo de 4-2 en Wesley de 5-2. De druk was nu wat van de ketel, waardoor er meer ontspannen gespeeld werd. Romeo scoorde vervolgens de 6-2, een verbluffend mooi doelpunt. Daarna scoorde Dylan van Hoof drie keer achter elkaar en had hij dus een zuivere hattrick!

Vervolgens maakte Wesley de 10-2 waarna Sporting Andijk met een mooi afstandsschot de 10-3 maakte. In de slotfase scoorde Dylan van Hoof voor de 4e keer en was het 11-3. Toen de scheidsrechter het eindsignaal floot, waren de spelers, begeleiders en het thuispubliek ontzettend blij dat we gewonnen hadden en daardoor najaarskampioen geworden zijn bij de junioren JO15 in de 4e klasse 03. Juichend en lachend stond iedereen op het veld waar de spelers gehuldigd werden met een toespraak van oud-trainer Jan Roos.

De gegraveerde medailles werden uitgereikt door Paul Visser. Aanvoerster Rosanne Kok mocht de prachtige kampioensschaal van Jan in ontvangst nemen. Een tweede exemplaar zal in de kantine van TSV komen.

De spelers keerden terug in een versierde kleedkamer. In de kantine was door het bestuur een broodje en drinken aangeboden. Ieder teamlid werd persoonlijk door Dirk Dijkman toegesproken. Ook coach Mark werd bedankt voor zijn inzet.

Bij de gebroeders Dirkson werd ’s avonds het feest voortgezet in de schuur. Achteraf verloor HSV Sport 1889 zijn uitwedstrijd tegen SEW met 3-1. Van de 11 wedstrijden hebben we er 9 gewonnen en 2 gelijk gespeeld (83 doelpunten voor en 17 tegen). Dus met 29 punten sloten we deze periode af op de bovenste plek.

Het was een prachtige dag!

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965  of mail de redactie op redactie@medemblikactueel.nl

Reageren via facebook