Menu – Lasagne met wintergroenten
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- ½ pompoen (ca. 450 g) of 450 g pompoenblokjes
- 300 g (extra mager) rundergehakt
- 1 grote ui
- 1 el gedroogde oregano
- 1 blaadje laurier
- 3 teentjes knoflook
- 1 winterwortel
- 1 prei
- 2 blikken tomatenblokjes à 400 g
- 200 g volkoren lasagnebladen
- 200 g ricotta
- 4 el pijnboompitjes
- benodigdheden: ovenschaal
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Gebruikt u een hele pompoen? Verwijder alvast de pitten uit de helft van de pompoen. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Rul het rundergehakt in een koekenpan zonder olie op laag vuur.
- Pel en snipper de ui en voeg na 2 minuten samen met de oregano en het laurierblaadje toe. Pers de teentjes knoflook en voeg ook toe. Schep regelmatig om.
- Schrap ondertussen de wortel en snijd in blokjes.
- Was de prei en snijd in halve ringen.
- Voeg de wortel, pompoenblokjes en de prei toe en bak dit 3 minuten mee. Roer regelmatig.
- Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Laat 10-15 minuten pruttelen.
- Verwijder het laurierblaadje.
- Bouw de lasagne op met als eerste een laagje saus.
- Bedek de saus met een enkele laag volkoren lasagnebladen en herhaal dit tot de saus op is.
- Eindig met een sauslaag.
- Bedek de bovenste laag met de ricotta.
- Bestrooi met wat peper. Verdeel als laatst de pijnboompitjes over de ricotta.
- Bak de lasagne in 30-40 minuten gaar in de oven.
Reageer