Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

Samen praten over verhalen dat is VoorleesKracht

MEDEMBLIK – Iedereen heeft in zijn of haar leven de magie van het verhaal ervaren. Luisterend naar verhalen ontstaat een sfeer van saamhorigheid en verbondenheid. Voorlezen leidt op een heel vanzelfsprekende manier naar het delen van ervaringen en het vertellen van eigen verhalen.  

De Westfriese bibliotheken zijn op zoek naar mensen met (beginnende) dementie in de gemeente Medemblik, die het fijn vinden om wekelijks voorgelezen te worden en samen te praten over verhalen. Een vrijwillige voorlezer leest bij mensen thuis voor, in de eigen vertrouwde omgeving.

Voorlezen is een laagdrempelige activiteit met een positieve invloed op de kwaliteit van leven. In een sfeer van gezelligheid wordt onder het genot van een kop koffie voorgelezen.

Voor de mantelzorger is het ook fijn: even een uurtje ontlast van de zorg.  Kent u iemand met dementie die graag wekelijks thuis voorgelezen wil worden?  Neem dan contact op met de klantenservice van de Westfriese Bibliotheken via  tel. 0228 – 743 943 of mail naar klantenservice@westfriesebibliotheken.nl

Reageren via facebook