Medemblik Actueel.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Wognumse Vrije Geluiden, tuinen vol met muziek

8 september om 12:00 - 16:00

Foto: Sven Reus deelnemer in 2018 is ook dit jaar weer van de partij (foto: Tia Nijhuis)

WOGNUM – Op zondag 8 september klinkt er opnieuw livemuziek in Wognumse tuinen. ‘De Wognumse Vrije Geluiden’ vindt dit jaar plaats aan de Rietveen in Wognum. Op deze 5e editie van de muzikale wandeling – georganiseerd door Bigband BiG GiG – treden meer dan 100 musici en vocalisten op. Dit jaar is er opnieuw een grote variatie aan muziekstijlen en -gezelschappen.

Klassiek, jazz, pop, volksmuziek, kleinkunst, blues, sixties; van a-capella zang, combinaties van piano en gitaar met zang tot zangkoren en bands. Totaal treden er 16 verschillende gezelschappen op. Daarbij oude bekenden, maar ook nieuwe muzikale acts. Zoals ‘Three of Us’ , drie ervaren muzikanten uit Wervershoof, het Alkmaarse koor ‘De Stemband’ en het uit Medemblik afkomstige ‘Green Velvet’, dat Ierse traditionals brengt. Ierse klanken zijn ook te horen van de Wognumse gelegenheidsformatie ‘Irish Wish’. Voor de tweede keer is Sven Reus uit Hoogkarspel in Wognum met zijn persoonlijk geschreven, catchy singer-songwriter nummers. Lucie en Madelon (piano en zang) brengen ook dit jaar hun muzikale performance. De Wognumse koren ‘Sylvidakoor’ en ‘Stuurloos’ zorgen voor variatie en sfeer, evenals het Wognumse kwintet ‘Laugh don’t Cry’ dat met piano, percussie, gitaar, drie stemmen en een divers repertoire de tuin muzikaal zal kleuren.

Zondag 8 september; 12.15 – 16.00 uur aan de Rietveen in Wognum

Voor het evenement stellen 15 tuineigenaren hun tuin beschikbaar. Iedere deelnemer treedt in een tuin drie keer een op. Deze optredens duren ca. 25 minuten en beginnen steeds op het hele- en halve uur. Op een aantal locaties is tegen een kleine vergoeding koffie, thee of frisdrank verkrijgbaar. Het evenement is gratis toegankelijk.

BiG GiG opent de middag om 12.15 uur op het grasveld tegenover Rietveen 32. Daarna, van 13.00 tot 16.00 uur klinkt er in de tuinen muziek. Programma’s zijn te verkrijgen op de locaties. Kijk ook op www.biggig.nl

Bij slecht weer

Als het evenement wegens slecht weer wordt afgelast, leest u dit ’s morgens op www.biggig.nl of op de Facebookpagina van BiG GiG.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Gegevens

Datum:
8 september
Tijd:
12:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Biggig
Telefoon:
0229-572019
E-mail:
info@biggig.nl
Website:
https://biggig.nl/

Locatie

Rietveen
Rietveen 32
Wognum,
+ Google Maps