15.6 C
Medemblik
18 september 2020 13:42
Medemblik Actueel.

Foto: Toos Brink

Verborgen beestjes in het Egboetswater

View Calendar
2 August, 2020 14:00 - 15:00
IVN Oostwoud
Address: Liederik 15, 1678 JC Oostwoud

OOSTWOUD - Ten westen van Wervershoof, vlakbij Hauwert, ligt een verborgen stukje natuur. In dit zogeheten Egboetswater leven geen grote dieren, geen reeën of zwijnen, maar wel heel, heel veel kleine dieren en insecten. Deze beestjes kunnen zich goed verstoppen, maar natuurgids Douwe Greydanus van IVN West-Friesland kent het gebied als z'n broekzak en weet precies waar alles zit.

Op zondag 2 augustus, tussen 14:00 en 15:00 uur, geeft hij een speciale rondleiding voor kinderen, een zoektocht naar alle verborgen kriebelbeestjes in het gebied. Waar houden de vlinders zich bijvoorbeeld verborgen? Wat leeft er zoal onder schors van de bomen? Welke diertjes hebben zich verstopt in of bij het water? En zijn er ook lieveheersbeestjes in het Egboetswater?

Laat eens zien 2-8-20

Alle kinderen zijn welkom om het met eigen ogen te komen bekijken. Aanmelden kan tot 31 juli via publieksactiviteiten@ivn-westfriesland.nl en deelname is gratis (al wordt een vrijwillige bijdrage zeer gewaardeerd). Wees er snel bij, want er kunnen maximaal 10 kinderen meelopen (dit in verband met de corona-maatregelen, waar ook het IVN aan is gebonden). Wie weet tot ziens aan de Liederik 15 (1678 JC, N240 afslag Hauwert) in Oostwoud!

Uw banner hier?
Uw banner hier?