Medemblik Actueel.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ramon van Engelenhoven Bechstein-Benefiet recital

8 september 2019 om 11:30 - 12:30

€18,50

LAMBERTSCHAAG – Op zondag 8 september om 11.30 zal de pianist Ramon van Engelenhoven uit Medemblik een benefietconcert geven in het Groene Kerkje te Lambertschaag. De opbrengst van het concert wordt aangewend voor de restauratie van de historische Bechstein vleugel.

De vleugel die het Groene Kerkje in 2017 verkregen heeft uit een schenking en uit 1885 stamt, kampte met achterstallig onderhoud aan zowel het binnenwerk als de kast. In 2018 is het Kerkje daarom op zoek gegaan naar fondsen om de restauratie te kunnen betalen en daarmee het unieke geluid van deze vleugel te kunnen bewaren.

Via een subsidie van de gemeente Medemblik en een toezegging van Het Prins Bernard Cultuurfonds is een belangrijk deel van de begroting nu gedekt. In juni dit jaar is daarom de ervaren restaurateur Hugo de Groot uit Avenhorn aan de slag gegaan met de vleugel. Op het moment van het concert zal de vleugel voor het eerst in gerestaureerde staat te horen en te zien zijn.

Ramon van Engelenhoven (1995) sloot in 2017 zijn Bachelor Piano aan het Conservatorium van Amsterdam af met het hoogst haalbare cijfer (een “10”) en studeert daar momenteel verder in de Master-opleiding bij Frank Peters en Jan Wijn. Hij zal in het Kerkje een voorproef spelen van zijn Dutch Classical Talent tournee.

Een onafgebroken programma van ongeveer 60 minuten waar hij tussendoor ook vertelt over de muziek. Werken van Chopin, Ravel, Korngold, de Falla en een nieuwe compositie van Thomas Beije, speciaal voor Ramon geschreven.

Na het feestelijke concert zal er koffie en gebak geserveerd worden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Gegevens

Datum:
8 september 2019
Tijd:
11:30 - 12:30
Kosten:
€18,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,

Organisator

Het Groene Kerkje
Telefoon:
0229-582752
E-mail:
info@hetgroenekerkje.nl
Website:
https://www.hetgroenekerkje.nl/index.html

Locatie

Het Groene Kerkje
Noordeinde 28
Lambertschaag, 1658CB
+ Google Maps
Telefoon:
0229-582752
Website:
https://www.hetgroenekerkje.nl/index.html